De gehele maand maart ben ik samen met  zo’n honderd andere deelnemers aan het planken. Een 31-dagen-plank-challenge van ‘gezondheidsnet’. De eerste keer 20 seconden vielen tegen. Mijn armen waren enorm aan het trillen. En de vier dagen er na ook. Elke dag komt er 5 seconden planktijd bij. Met enkele rustdagen komen we dan eind maart uit op 3 minuten planken. Ik ben nu dus over de helft (18 maart) en het gaat nog steeds prima. Mijn armen trillen niet meer. Ik vind het wel een beetje saai, zo anderhalve minuut niets doen. Op de bijbehorende Facebook-pagina adviseren ze de lage plank (op de ellebogen) af te wisselen met de hoge plank (gestrekte armen). Ga ik morgen maar eens proberen. Het voelt in ieder geval wel lekker om zo bezig te zijn. Ik heb met een paar andere deelnemers via Facebook contact over ons planken. Sommigen planken al veel langer! Ben ook voornemens om na maart gewoon door te gaan met elke dag 3 minuten planken. Planken jullie ook al? Doe je mee?