Be-Linda. lijnt mee

Gisteren bij RTL Late Night vertelde Linda de Mol aan Humberto en het Nederlandse volk, dat ze een grens had overschreden; nooit meer had ze boven de 80 kilo willen wegen. Net zoals vele andere vrouwen is het gevecht tegen de weegschaal een eeuwigdurende strijd. En het blijft een strijd als je je eetgewoonten niet aanpast. Iets kan nog zo lekker zijn, over-eten is niet nodig. Eten als je geen trek hebt ook niet. Snel en niet bewust eten, zoals voor de televisie is dodelijk als het gaat om op gewicht te blijven en helemaal als je af wil vallen. Ik spreek uit jarenlange ervaring. Heb niet alle diëten uitgeprobeerd, maar ken als geen ander het jojo-effect. Toen ik 15 jaar was woog ik zo’n 53 kilo. In verwachting van een tweeling op 39-jarige leeftijd, ben ik in de achtste maand van mijn zwangerschap gestopt met wegen. Ik kon nog net over mijn dikke buik kijken naar het getal 103. Getsie. Nu ben ik bijna 11 jaar verder en gaf de weegschaal een paar maanden geleden 93 kilo aan. OMG! Net als bij Linda de Mol passen ook mijn jurken niet meer. Broeken staan sowieso al niet. Nieuwe outfit kopen wil je liever ook niet, want dat betekent dat je toegeeft aan je nieuwe maat. Liever een maatje kleiner kopen, met het oog op het gewenste resultaat. Maar dan heb je weer niets om aan te trekken, want dat maatje ‘net iets te klein’ past gewoonweg niet. Vicieuze cirkel? Afvallen is the key. Inmiddels ben ik een paar maanden verder en staat eh stond de teller begin dit jaar op 77,6 kilo. Ja, wij afvallers drukken ons gewicht vaak in decimalen uit. En net als Linda, laat ik me weer even gaan en het is weer 82 kilo. Tijd voor actie. Linda komt op het juiste moment. Ik doe ook met haar mee. Net als ruim 100.000 andere mensen die graag 5 kilo willen afvallen. Want dat is ons streven de komende 6 weken: 5 kilo afvallen en daarna zien we wel weer verder. Een snel rekensommetje laat zien 82-5=77. Dan ben ik weer op weg naar de gewenste 67 kilo. En als boegbeeld voor Prem dien ik natuurlijk wel het goede voorbeeld te geven. Ik zal mezelf eens een prem geven! Doe je mee?

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *