Wandel je gelukkig

Deze maand in de Kampioen van de ANWB staat een artikel over wandelen met als titel ‘wandel je gelukkig’. Nederlanders wandelen gemiddeld 8,7 kilometer in 111 minuten per keer dat ze op pad zijn. Samen maken we 481 miljoen lange wandelingen per jaar. Daarmee is wandelen met stip de allerbelangrijkste vrijetijdsbesteding in Nederland. Wandelen is niet alleen fijn, maakt je hoofd leeg en brengt je op nieuwe ideeën. Het is ook goed voor je hart, vermindert diabetesklachten en kan dementie uitstellen. Mensen die vaak wandelen hebben minder hartklachten en minder snel last van artritis. En….het zorgt voor een goede stofwisseling en een makkelijke vetverbranding. Wandelen zou eigenlijk een tweede natuur moeten zijn van ieder mens. Zijn we met 62% van de Nederlanders toch al aardig op weg. En mijn kinderen en ik wandelen lekker mee!
Bewegen is een van de pijlers van Prem. Zelf ben ik een enthousiast badmintonner, trek baantjes in het zwembad en wandel ook graag. Met mijn kinderen maak ik regelmatig een ommetje na het avondeten. Zij mogen om de beurt kiezen welke kant we op gaan. Dat is een leuk spelletje voor er bij. Het afgelopen half jaar kreeg ik de ene na de andere blessure bij het badmintonnen en nu ben ik gestopt met ‘meppen’. Een mooi moment om meer te gaan wandelen! Wandelen alleen vind ik prima, en wandelen met anderen vind ik gezellig. Prem is een prima medium om de wandelingen te promoten. Het idee is geboren: elke zondagochtend goed wakker worden met een ochtendwandeling in stilte! Lekker bewegen in de ochtendgloren, nog nauwelijks mensen buiten, lekker stil. Alleen de geluiden van de dieren, het getjirp van de vogels, het ritselen van de bladeren aan de bomen en het geluid van de wind. Heerlijk! Dus vanaf volgend weekend elke zondagochtend lekker wandelen. Ik in de omgeving van Eindhoven. Kees maakt de wandelingen in de omgeving van Utrecht.
Ik heb er zin in! Wandel je mee?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *