Kinderen laten dromen terwijl ze wakker zijn.

Wij willen het wij-gevoel in onze samenleving benadrukken. Een van de manieren om dit te doen, is om te geven aan een ander. Naast het onder de aandacht brengen van deze goede doelen, geeft Prem ook een financiële bijdrage aan de Dream4Kids.
Stichting Dream4Kids organiseert sinds 2003 droomdagen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar die te kampen hebben met een jeugdtrauma. Zij kunnen te maken hebben met rouwverwerking vanwege verlies van een ouder, broertje of zusje. Anderen zijn de dupe van een vechtscheiding of slachtoffer van mishandeling, misbruik of verwaarlozing. Gebeurtenissen die een onbekommerde jeugd in de weg staan. Deze kinderen lopen vaak vast en verliezen het vertrouwen in zichzelf en de wereld. Dream4Kids onderbreekt de negatieve spiraal waarin zij verkeren door een droomdag voor hen te organiseren met als doel hen moed en energie te geven om weer in dromen te geloven. De droomkinderen worden uitsluitend aangemeld door professionals die de droomdag inzetten als onderdeel van hun behandelplan. Na de droomdag worden de kinderen jaarlijks uitgenodigd voor de ‘grote clubdag’ van Dream4Kids. Wij verliezen hen dus niet uit het oog!

* * * * * * * * *

20 november 2017: droomdag Aci

De droom van 13-jarige Aci was ‘iets met computers’ en ‘iets creatiefs/kunstzinnigs’. Samen met droomvervulster Febe hebben we twee fantastische dagen georganiseerd voor Aci en zijn vader. Aci’s vriend Finn was er ook bij. De jongens keken hun ogen uit, toen hun favoriete YouTube vloggroep ‘Leip‘ aan kwam rijden bij een autoherstelbedrijf. Aci mocht de motorkap van hun Volvo spuiten in een eigen ontwerp. Het filmpje van dit gedeelte van de droomdag zal begin 2018 op het YouTube-kanaal van Leip komen te staan. In de middag zijn we naar AFAS gegaan, waar Aci een spelcomputer mocht bouwen (en meenemen), een laptop kreeg en met een VR-bril mocht kijken. Terwijl Aci aan het bouwen was, gingen Febe en ik, de chauffeur, de fotograaf, zijn vader en Finn een potje gamen, tafelvoetbal spelen en oefeningen doen in de fitnessruimte. Goed geregeld bij AFAS! En uiteraard ook meekijken naar wat Aci allemaal aan het knutselen was. Ze stonden bij AFAS versteld van de kennis en kunde van Aci. Na afloop werd gezegd, dat hij later zeker een stageplaats kon krijgen en wie weet nog wel meer…
Daarna lekker uit eten en een demonstratie van professionele skaters en een skateles. Febe en ik hebben ook op de plank gestaan 🙂
Aci en zijn vader verwachten dan naar huis te rijden, maar nog een grote verrassing komt er aan. Febe en ik hebben met de hulp van vrienden en sponsoren (!) hun nieuwe huurhuis (de week er voor kregen ze de sleutels van de woningbouwvereniging en ‘moesten’ deze meteen aan Febe en mij geven) helemaal ingericht, zodat ze meteen konden blijven wonen.
De dag vóór de droomdag zijn Aci, zijn vader en Finn en zijn ouders, overdag naar de dierentuin geweest, zodat wij de spullen van hun oude huis konden verhuizen naar hun nieuwe huis. Aan het einde van de dag kwamen we weer bij elkaar. Lekker uit eten en overnachten in een hotel. De volgende ochtend begint de echte droomdag met een overdadig ontbijt en staat de Ford Taunis uit 1966 mét de eigenaar als chauffeur voor Aci klaar. Let’s go!

Op de website van Dream4Kids staat het droomverslag, een vijftal compilatiefoto’s en onze dank aan alle sponsoren en fotografen Alexander en Erik.

* * * * * * * * *

dream4kids

Het is een droom om met 6 kinderen en familieleden naar Toverland te gaan. We hebben genoten van een dag in België met Klaas Zwart, van het verblijf en het diner bij het Sandton in Baarlo, van Hans Kazàn & familie theatervoorstelling in Venlo, van Toverland, smullen bij de McDonald’s in Maasbree en van alle gesponsorde cadeautjes. Ook dank aan Ad en Sarina voor de prachtige foto’s.

* * * * * * * * *

Met vier gezinnen van Dream4Kids op stap naar onder andere de Efteling. Tien kinderen en zes volwassenen hebben een fantastisch weekend gehad waar ze heerlijk konden genieten van onder andere de Efteling, pannenkoeken, hotelovernachting, zelf een lunch maken, theatervoorstelling, bowlen, cadeautjes en nog veel meer.

* * * * * * * * *

Wensvervulster bij de Doe Een Wens Stichting zijn is één van de mooiste vrijwilligersbaantjes die ik heb gehad. Ik heb 23 fantastische wensen mogen vervullen voor 23 bijzondere kinderen. Dank jullie wel, dat ik dit heb mogen doen voor jullie. Hieronder een foto van ieder kind met zijn of haar wensfoto.

DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS
DEWS